Faciliteiten en samenkomsten

Dineren

Het wwonzorgcentrum heeft een eigen keuken, van waaruit wij kosjer-stijl maaltijden serveren in het restaurant en op de appartementen. Deze maaltijden zijn kosjer-stijl: zonder ongoorloofde producten, vlees- en melkproducten gescheiden. Op aanvraag zorgen we voor kosjere maaltijden, onder rabbinaal toezicht bereid. 

Restaurant / Grand Café

Overdag is het Grand Café beschikbaar voor bewoners om ede krant te lezen en koffie of ietsanders te drinken. In de avond richten wij het restaurant in en serveren we het diner. Op beide momenten kunnen bewoners hier bezoek ontvangen, ook om samen te eten. 

Tuin en terras

Het huis beschikt over een tuin met een beschut terras, dat vanuit het huis toegankelijk is. Wanneer het weer het toelaat genieten bewoners hier van de zon. 

Sjoeldiensten

Iedere vrijdagmiddag wordt er door een bewoners onder leiding van één van de Haagse rabbijnen kiddoesj gemaakt. Regelmatig, met name tijdens de Hoge Feestdagen, organiseren we sjoeldiensten. 

Feestdagen

De joodse feestdagen worden gevierd met gepaste aandacht. De maaltijden rond de feestdagen krijgen een feestelijk tintje. Eén van de feesten die wordt gevierd is Chanoeka. Onder begeleiding van de Rabbijn en vrijwilligers, worden dan o.a. de Chanoekakaarsjes aangestoken door bewoners.