De appartementen

De appartementen, waarvan de afmetingen variëren van 66 m2 tot 93 m2, beschikken ieder over een degelijk oproepsysteem, waarmee men de zorgmedewerkers kan raadplegen. Maar ook de voordeur beneden kan bedienen en bezoek kan binnenlaten, alsmede er mee communiceren.

Verzorging

Vanuit iedere kamer kan men een beroep doen op de verzorging. In de badkamer en WC’s lopen er koorden langs de vloer waar men aan kan trekken en een oproep voor de zorg kan plaatsen indien men is gevallen. Tevens krijgt iedere bewoner een halsalarm.
Bewoners wonen hier zelfstandig zonder zorg of met zorg op maat, al naar gelang de behoefte. Als de zorg niet meer incidenteel is, maar structureel, wordt er een indicatie voor zorg aangevraagd en wordt de desbetreffende zorg door ons zorgteam gegeven. Ook kunt u zelfstandig bij ons blijven wonen als u heel veel zorg nodig heeft met het zogenoemde Volledig Pakket Thuis. Pas als u de regie over het leven kwijt raakt, is er het verpleeghuis. (lees verder onder het kopje verpleeghuis).

Zorgcontinuüm

Zo bieden wij een zorgcontinuüm; immers als de krachten afnemen of de bewoner de regie over het eigen leven kwijtraakt, kan men verhuizen naar het verpleeghuis.  Of als het een echtpaar betreft, en één van de partners moet naar het verpleeghuis verhuizen, blijft men toch onder hetzelfde dak.
Er kan in het appartement zorg verleend worden zolang iemand de regie over het leven heeft, ook al is de verzorging en/of verpleging intensief zoals hierboven aangegeven met een Volledig Pakket Thuis of middels een PGB. Wij helpen u uiteraard met het aanvragen van deze zorg.

Maaltijden

Men kan de maaltijden in het restaurant gebruiken of boven nuttigen of er kan zelf gekookt worden in het appartement.  Men is vrij om zelf te kiezen.

Vergoedingen

U betaalt maandelijks huur- en servicekosten. 24 uurs overbrugginszorg is hierbij inbegrepen. Wanneer structurele zorg en/of verpleging nodig is, vragen wij een thuiszorgindicatie aan. U betaalt daarvoor een eigen bijdrage, vastgesteld door het CAK.