De joodse identiteit:

Feestdagen

Wij zijn er voor ouderen met een joodse achtergrond en houden de joodse identiteit hoog in het vaandel. De joodse feestdagen worden gevierd met gepaste aandacht en de maaltijden rond de feestdagen krijgen een feestelijk tintje afhankelijk van welke feestdag het betreft.  Ook zijn er vele culturele activiteiten. Iedere vrijdagmiddag wordt er samen met de bewoners door één van de Haagse Rabbijnen kiddoesj gemaakt.               Tijdens de Hoge Feestdagen zijn er regelmatig sjoeldiensten in het huis.
Veiligheid en geborgenheid zijn voor onze bewoners van groot belang.  In onze zorg voor u houden wij daar voortdurend rekening mee.  Zoals onze bewoners het hier uitdrukken: "We hoeven elkaar hier niets uit te leggen."

Grand café

Er is een gezellig restaurant annex Grand café, waar u respectievelijk de maaltijden kunt gebruiken of een kopje koffie kunt drinken en een krantje lezen, indien u dat wenst. De appartementen beschikken over een keuken, waar u zelf kunt koken of u bestelt een maaltijd in uw appartement. Uw wensen staan centraal voor ons.  De maaltijden in ons restaurant zijn "kosjer style", d.w.z. wij bieden vlees en melkprodukten gescheiden aan en geen ongeoorloofde produkten, maar de maaltijden zijn niet onder rabbinaal toezicht bereid.  Indien u kosjere maaltijden wenst, zorgen wij hiervoor.

Eén van de feesten die wordt gevierd is Chanoeka. Onder begeleiding van de Rabbijn en vrijwilligers, worden in het hier onderstaande filmpje Chanoekakaarsjes aangestoken door bewoners.